25.05.2016

Dekorasyonda Teraryum...

Merhabalar,
Ev dekorasyonuna yönelik tasarımlar almış başını giderken, bir de alternatifler arasına teraryumlar eklendi. Mekana özel yaptığımız teraryum çalışmalarımızda ağırlıklı olarak dekorasyonda farklılık arayan ev sahiplerinden ve butik otellerden talep alıyoruz. Ve her seferinde, mekana uygun olarak tasarlanan teraryumların, dekorasyonda nasıl inanılmaz bir farklılık yarattığına şahit oluyoruz. Evlere ve otellere gelen misafirlerin cam teraryumların içerisinde ki bitkileri yapma sandıkları haberlerini alıyoruz.

Bu yazımızda sizlerle farklı kaynaklarda denk geldiğimiz ve beğendiğimiz teraryum tasarımlarını paylaşmak istedik. En son kısımda da bir ofis dekorasyonuna özel olarak tasarladığımız büyük boyutta ki Kaytus teraryumumuzu ekledik.




Cam Teraryum Model

Geometrik Teraryum Model

Teraryumların uzun ömürlü olmaları için, konumlandırıldıkları yer çok önemlidir. Ne kadar bir dekorasyon objesi olarak kullanılsalar da sonuçta içinde canlı bitkiler yaşıyor ve bu bitkilerin hayatta kalabilmeleri için bazı ihtiyaçları var. O nedenle sadece güzel duruyor diye ışık almayan ve havasız olan bir alanda teraryumu konumlandırmak uygun değildir. Teraryumların aydınlık ortamda olmaları çok önemlidir. Ancak direkt güneş ışığına maruz kalırlarsa içinde bulundukları cam mercek etkisi yaratarak bitkileri yakabilir. Saksıda yer alan kaktüs ve sukulentler direkt güneş ışığını severler ancak teraryumun aydınlık ortamda konumlandırılması yeterlidir.



Asılabilen Geometrik Teraryum Model

Evinizin bir köşesinde ya da büyük bir orta sehpanın üzerinde kendinize bir teraryum köşesi de yaratabilirsiniz.


Orta Sehpada Konumlandırılan Cam Teraryum Modelleri



Mekana özel yapacağımız tasarımlarımız için mekana önceden mutlaka bir keşif ziyaretinde bulunuyoruz. İç mimari dekorasyonun renklerine ve teraryumun konumlandırılabileceği alanlara bakıyoruz. Teraryum tasarımlarımızda kullanacağımız cam fanusa, bitkilere ve teraryumun renk bütünlüğüne bu keşifte elde ettiğimiz veriler doğrultusunda karar veriyoruz.



Büyük Boy Kaytus Cam Teraryum 


Ahşap Ayaklı Büyük Boy Kaytus Cam Teraryum

Yaşanılan ortamların kişilere huzur vermesi ve dinlendirmesi önemlidir. Evinizin en güzel köşelerinde sizinle birlikte yaşamalarına izin vereceğiniz bu minik seralar sizi her bakışınızda mutlu edecek 'yeşil' dünyalardır.

Önerimiz; En güzel vazolarınızı istila eden yapma çiçeklerinizi bir kenara koyun ve onun yerine evinize teraryumlar ile nefes aldırın...


Keyifle kalın,
Kaytus

www.kaytusdesign.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her düşünce, her kelime, her soru, her yorum bizim için çok değerlidir.