23.05.2016

Ahhh Bu Camların İçinde ki Kaktüsler ve Sukulentler...

Nereden çıktı bu teraryumlar?  


Cam Teraryum
Kaytus Cam Teraryum
Bu sorunun yanıtını bizde bu işe başlamadan önce çok merak ettik ve araştırdık. Araştırdıkça teraryumlara daha bir hayran olduk ve daha bir sevdik. Çünkü teraryumun asıl amacının bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamak ve uzun süreli yaşamaları için onları bizim söylemimizle ''ev sahibi'' yapmak olduğunu öğrendik. 
Kaytusdesign.com'da yer alan '' Peki Ya Teraryum? '' başlıklı bölümümüzde teraryumun doğuş hikayesini bulabilirsiniz ama biz blogumuzda tarihçesi yerine teraryumun günümüzde neden kullanılmaya başlandığına ve nasıl bir tasarım objesi haline geldiğini kendimizce biraz paylaşmak istedik. Aslında biraz da bu vesileyle ilk merhabamızı iletmek ve Kaytus Design olarak bizden bahsetmek istedik. 
Nasıl oldu da Kaytus Design ortaya çıktı ve hatta neden kuruldu? Blogumuzda hem bizden, yaptığımız işlerden, yapacaklarımızdan, ilgi alanlarımızdan, Kaytus teraryumların farkından, e-ticaretten, girişimcilikten ve daha bir çok farklı konudan paylaşımda bulunacağız. 
Öyleyse başlayalım:)




Geometrik Teraryum
Kaytus Geometrik Teraryum

Teraryumların Türkiye'de farkedilmesi, hediye ve dekor objesi olarak kullanılmaya başlanması bizce yaklaşık bir yıl öncesine dayanıyor. Avrupa ve Amerika'da ise sanıyoruz ki biraz daha fazla bir zaman önce satışa sunulmuş çünkü Kaytus Design olarak biz de geometrik şekilli cam teraryumları yurt dışında fark ettik ve çok etkilendik. Hikayemizin başlangıcı da aslında tam bu noktaya dayanıyor. Çünkü Türkiye'de satın almak için arayıpta bulamadığımız geometrik teraryumları ithal etmeye karar verdik ve Türkiye'de vitraycı ustalarımız dışında ilk defa bizim tarafımızdan geometrik cam fanuslar satışa sunuldu. 
(Not: Geometrik cam fanusların nasıl yapıldığını bir başka blogumuzda sizlerle mutlaka paylaşacağız.) 

Geometrik şekilleri nedeniyle oldukça dikkat çeken bu cam fanuslar aslında bir çok amaç için kullanılıyor. Hatta tek başına bile çok gösterişli bir dekorasyon objesi ancak tabiiki içine bitki dikimi yapılınca gösterişi ve albenisi oldukça artmaktadır. Kaytus Design olarak teraryumda kullanılan bitkilere ve teraryum tasarımına yönelik çok fazla araştırma ve denemeler yaptık. Hatta satışa sunmadan çok uzun süre bitkilerin teraryumun içinde büyüme evrelerini gözlemledik. Sonuç olarakta ortaya, doğada ki etkilendiğimiz renk uyumlarını ve doğa parçalarını yansıttığımız, bitkilerin sağlıklı büyümelerinin ön planda olduğu Kaytus teraryumlar ortaya çıktı. Teraryum tasarımlarımızın bakan gözleri yormaması ve içindeki bitkilere nefes aldırması bizim önceliğimiz. Bu nedenle Kaytus teraryumlar da tamamen doğal kumlar, taşlar ve teraryum aksesuarları kullanıyoruz. Hatta teraryum aksesuarlarımızı da kendimiz el ile yapıyoruz.(Bir blog konusu daha!)


Teraryumlar önce Kaytus Design olarak bizim hayatımıza 'yeşil' dokunuşlar kattı ve istedik ki bu nefes alan ve hediye edilen/satın alan kişiye nefes aldıran teraryum tasarımlarımızı kaktüs sevenler, hatta kaktüs delisi olanlar, bitki sevenler ve dekorasyonda farklılık arayanlar ile paylaşalım...


Her şey paylaştıkça güzeldir. Bizi instagramda ve facebookta takip eden, kaytusdesign.com'u ziyaret eden herkesin web sitemizle, ürünlerimizle, tasarımlarımız ve blog yazılarımız ile ilgili yorumunu da paylaşmasını çok isteriz. Her türlü konuda ki sorularınızı da keyifle ve özenle cevaplamaya hazırız.


Okuyan herkese sevgiler,
Ve tekrar okunmak üzere,

Keyifle kalın,

Kaytus


www.kaytusdesign.com
Geometrik Teraryum
Kaytus Geometrik Teraryum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her düşünce, her kelime, her soru, her yorum bizim için çok değerlidir.